MODEVECKAN / BACK

  2012-01-31 / 20:51:32 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER

Om jag ska vara helt ärlig så är Ann Sofie Back den enda som levererat under modeveckan. Än så länge iaf. Allt jag sett hitills av de andra svenska designerna är dåligt, tråkigt, oinspirerande, fult och bara blä. Visst fanns det nån look här och där som var fin, men nej jag är rätt så besviken ändå. Kanske hade jag för höga förväntningar eller så är det att jag mest är sugen på vår och sommar nu. Störst förväntningar hade jag på Altewai.Saome som briljerat senaste säsongerna, men inte ens dom kunde tyvärr leverera. Vilket är synd, eftersom jag alltid varit ett stort fan av den svenska modeveckan och svenska designers. Dags för Acne att återvända och styra upp det här nu kanske.

Om vi ska prata om Ann Sofie Back däremot så var det rätt bra tycker jag. Väldigt mixat, lite konstigt kanske men åtminstonde nytt och intressant. Kul. Några tankar på det här? Vad tycker ni om modeveckan?

TISDAG

  2012-01-31 / 19:24:35 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER
TSHIRT - GINATRICOT (gammal). VÄST - LINDEX.

Tänkte blogga imorse men hann inte riktigt med, fck annat för mig. Såhär har jag sett ut idag iallafall. Jeans och tshirt är bra grejer det. Och just den här tishan är en favorit i garderoben för tillfället. 

Nu ska jag spana in de visningar som har gått under dagen och mysa ner mig i soffan. Top model sverige har premiär idag om jag inte hört fel, spännande. Puss. 

CITRUS

  2012-01-30 / 20:37:02 / cravings / 4 KOMMENTARER

Hur fräsch är inte den här färgen då!? Lite lime, lite citron och lite neon. Vill ha. Extra snyggt tycker jag det är att matcha sånna här neoniga färger med neutrala färger som grått och beige. Pasteller i all ära, men nog är det här bra fint med! Skulle dock göra sig lite bättre till solbränd hy och inte min vinter bleka kropp.. En utlandsresa skulle sitta fint nu!

Alla godbitarna här ovan hittar ni hos H&M!

# 3

  2012-01-30 / 19:48:47 / just fashion / 0 KOMMENTARER
Och här har ni avsnitt nummer tre!

MARNI FOR H&M / CAMPAIGN

  2012-01-30 / 09:21:02 / just fashion / 0 KOMMENTARER

Jag har mina morgonrutiner jag, frukost och kaffe framför datorn för att läsa bloggar, läsa lite olika modesidor och så blogga lite själv. Har ju som ni märkt inte uppdaterat så mkt i helgen, så har heller inte hunnit hänga med om vad som har hänt i modevärlden. Såg den här bilden nyss och det sägs att det är en av Marni för h&m kampanjbilderna! Kul! Känns ju inte omöjligt, men var inte riktigt vad jag hade förväntat mig av det här sammarbetet. Hade tänkt mig nått mer clean typ.. Men ja det ser ju ändå okej ut. Ser fram emot att få se produktbildern iallafall! Kollektionen släpps den 8e mars!

Nu ska jag snart iväg och jobba lite, hörs ikväll!

PRE-SPRING

  2012-01-29 / 19:04:26 / inspiration / 2 KOMMENTARER
Längtar till våren som alla andra. Vill spendera pengar på fina saker, bära mindre smink och få sol på kinderna, bära ömtåliga skor i mocka och ljusa färger, ha på mig blommigt utan att det känns konstigt att se snö överallt, ha bara ben, kunna gå ut i skinnjacka och slippa dunjackan, ha fina nymanikyrerade naglar.

Förlåt för dålig uppdatering senaste dagarna. Fredag bara försvann, jobb och sen utgång! Vågar inte ens sammanfatta den kvällen, kaoz. Sen lördag var jag ett lik och sov mest. Och idag har jag mest jobbat. Ska försöka återgå till normaluppdatering i veckan, ni vet att helgerna alltid är svåra att hålla ordning på. Modeveckan börjar ju nu dessutom, pepp, så det lär finnas ett och annat fint att blogga om. Hoppas ni haft en fin helg allihopa!

FRIDAY

  2012-01-27 / 09:27:19 / me & my clothes / 5 KOMMENTARER
JEANSVÄST - SÄCKIS. STICKAT - GINATRICOT.

Och så var det fredag igen. Den här veckan bara försvann. Skönt ändå. Blir Gina tricot 10-18 idag som vanligt och sen ikväll blir det mat, vin och kanske utgång, därför är jag glad idag. Bra dag helt enkelt. Nu måste jag rusa. Hörs sen! 

VÅREN & SOMMAREN 2012

  2012-01-26 / 22:23:59 / just fashion / 0 KOMMENTARER

Här har ni allt ni behöver veta om våren och sommarens mode, ungefär. Försökte sammanfatta det hela i bara bilder, men såg nu att texten blev lite svårläst. Så ni har det igen här nere. Kommer säkert blogga väldigt mer ingående om allt det här eftersom, men här har ni det allt tillsammans: min lilla guide till vårens mode. 

TRENDER: sportigt, 20-tal, nät och trashad denim.
MÖNSTER: blommigt, sjalprint, paisley och flerfärgade ränder.
FÄRGER: mint, blått, gult, pasteller överlag och vitt. 
ÖVERDELAR: axelbandslöst, magkort (gärna till högmidjade plagg), peplum och v-ringat.
NEDERDELAR: bermudashort, vida byxor, "sportshort", revärbyxan och pennkjol.
ACCESSOARER: keps & solskärm, breda bälten, stora örhänge och en riktigt stor väska.
SKOR: badtofflor, spetsigt, en annan färg på toppen av skon, sneakers och loafers.

DEUX

  2012-01-26 / 19:52:48 / just fashion / 1 KOMMENTARER

Här har ni avsnitt nummer två ni som inte hunnit med att titta på det! Själv har jag redan sett det, kunde inte låta bli att kika när det släpptes inatt.

Tänkte snart slänga upp ett FETT inlägg om vårmodet, som legat i utkasten alltför länge nu . Ska bara fixa det sista på det.. Håll ögonen öppna!

DAGENS DETALJER

  2012-01-26 / 11:00:00 / me & my clothes / 5 KOMMENTARER
ARMBAND - IDIE.SE


Idag har jag ett favoritarmband runt armen, en rejäl kedja. Idag bär jag den bara sådär, men den är riktigt fin att matcha till en klocka i färg eller plast. Snyggt snyggt. 


WWW.IDIE.SE

  2012-01-26 / 08:56:12 / just fashion / 2 KOMMENTARER
ÄNTLIGEN! Nu har vi tillslut fått upp våran nya hemsida. Mycket jobb, men så värt det. Nu kan ni betala direkt med kort eller via payson. Bra va? Plus att vi uppdaterat shopen med massa nya produkter i och med nylanseringen. Finns så mycket fina saker nu! Och jag är så himla peppad, känns jätteskönt att det äntligen är igång på riktigt! Så in och köp allihopa! SHOPPA HÄR!

LJUSA TONER

  2012-01-25 / 21:48:14 / just fashion / 1 KOMMENTARER
Less på mörker, svarta kläder och allt sånt. Vill ha vitt i olika toner, lager på lager. Känns som en klockrent outfit i vår. Avslappnat men ändå välklätt. 

Förlåt för frånvaron. Men har fixat med I DIE. Lanserade precis vår nya hemsida tror jag. Fezt. Tänkte berätta lite mer om det sen eller imorgon om jag hinner. Back to work nu. Later.

KRITSTRECKSRANDIGT

  2012-01-25 / 09:10:20 / just fashion / 3 KOMMENTARER

Kritstrecksrandigt? Jo det går visst bra det! Snygga skor av Acne med.

Drar till jobbet nu, hörs ikväll!

FIFTIES

  2012-01-24 / 22:23:35 / inspiration / 3 KOMMENTARER

Känner spontant att jag egentligen borde tycka att de här bilderna är fula, stylingen är inte alls så som den jag brukar gilla eller klär mig själv. Men shit vad jag gillar det här. Vet inte om det är att jag gillar retuchen på bilderna eller om det är det att det är att reportaget har en sådär härligt kvinnligt 50tals touch över sig. Känns fräscht mot alla andra mängder med modereportage som man matas med dagligen som ser likadana ut. Några saker att snappa upp från dessa bilder är: knytblusen och "magglipan" på första bilden, cat-eyes och blingbling på andra, och den kortärmade polon på sista.


SOURCE: fashiongonerogue.

TISDAG

  2012-01-24 / 21:00:00 / just fashion / 3 KOMMENTARER
PRICKIG BLUS - H&M. VÄST - SAMSOE & SAMSOE. BÄLTE - SÄCKIS. 

Dåligt med uppdatering idag igen, men hinner aldrig göra några förinställda inlägga och eftersom att jag jobbar 10-18 varje dag så blir det såhär. Men ska försöka bättra mig lite. Kompromissar med en dagens, det är inte ofta. Marinblått och prickig passar finfint ihop förövrigt. Syns inte så bra på bilden, men västen är marinblå och underbar, och varm!

GOD MORGON

  2012-01-24 / 09:10:33 / just fashion / 3 KOMMENTARER

Godmorgon allihopa! Är på bra humör så jag bjuder på det här fina tipset idag! Det här fina setet med armband finns på h&m.com just nu. Fint att matcha läder och silver tycker jag. Jag skulle kanske föredra att ta bort läderrosetten på det silvriga armbandet, men det är ju inget stort projekt. Drygt en hunka för dem här båda är ju som hittat.

Nu ska jag halsa lite kaffe och sen bege mig till Gina tricot. Slutar inte förrän 18, så vi hörs sent ikväll! Ciao.

SHOPPINGTIPS

  2012-01-23 / 21:36:25 / just fashion / 3 KOMMENTARER
Butikerna har börjat få in himla mycket snygga vårgrejer nu. Lite svårt att hålla pengarna i styr ibland. Jag klämde lite extra på de här två godbitarna i helgen. Blev inget köp, men känns inte långt borta. Hos kappahl finns just nu det här plånboken som känns väldigt Balenciaga-inspirerad, snygg som tusan! Och den mintiga (mycket knalligare i färgen i verkligheten) kabelstickade tröjan känns som ett måste i vår. BRA KÖP! Minns inte riktigt pris, men 99:- respektive 199:- skulle jag gissa på. Haff på båda.

DENIM

  2012-01-23 / 20:44:22 / inspiration / 1 KOMMENTARER

Känns som att jag kommer hänga runt rätt mycket i jeans till våren, jeansjackan kommer åka igen troligtvis. Gärna lite större och längre i modellen, inte den där korta och tajta! Den får gärna vara sliten/trashad/blekt på nått vis. Denna snyggingen här ovan vore ju drömmen, riktigt snygg blekning! Är nog troligtvis inte så svårt att göra en DIY på den.. Tror jag ska ge mig på nått säckisfynd nån dag. hehe.


Förlåt för sen uppdatering. Hade tänkt knäppa lite bilder, men batteriet i kameran var tydligen dött, så fick tänka om lite kring inläggen. Får ta det jag planerat imorgon. Har haft en fin dag iallafall, trivdes riktigt bra på ginatricot dessutom. Om ni hunnit kika på Stylisterna så vore det skoj att få höra vad ni tyckte!

FÖRSTA AVSNITTET

  2012-01-23 / 11:00:00 / me & my clothes / 6 KOMMENTARER
Här har ni det! Hoppas ni gillar det :) Och har ni några frågor till mig så är det bara att lämna en kommentar!

TJUGOTREDJE JANUARI TJUGOHUNDRATOLV

  2012-01-23 / 08:50:01 / me & my clothes / 2 KOMMENTARER

Det är en väldigt speciell dag idag, inte min födelsedag, men det känns nästan så. Pirrig i hela kroppen och väldigt glad. Idag har nämligen Stylisterna premiär och jag är en av deltagarna, plus att jag börjar min praktik på Gina Tricot idag. Två skojiga saker på en gång. Känns som att det här är en dag jag kommer komma ihåg rätt länge. Tänkte försöka lägga upp avsnittet lite senare om det går, annars går det att kika på det på kanal5play redan nu. Hehe.


Slutar inte förrän klockan 18 ikväll och sen måste jag eventuellt iväg och jobba lite med I DIE, så vi får se hur det blir med uppdateringen. Ha en bra dag!

SPORTIGT

  2012-01-22 / 20:21:07 / me & my clothes / 3 KOMMENTARER
Var ju som sagt en sväng till stan igår, och kom hem med några saker från Lindex. Men det jag är mest nöjd med är det här, en bh. Jag är inte den som gillar att visa upp mina underkläder här på bloggen, känns väl inte riktigt rätt. Men kunde faktiskt inte låt bli när det gäller den här, så sjukt snygg. Lite sportig sådär, och väldigt mycket VPL-feeling över den, inte svårt att missa vart inspon kommer ifrån. Men jag älskar den. Tycker det är svinsnyggt med de breda banden och det transparenta kanten i fram. Dessutom är den svinskön! Sitter perfekt och inge fyllning liksom. Känns som att jag kommer bo i den här framöver. Och det bästa av allt, den kostade mig 25kronor. Årets första och bästa kap.

@ LOOK

  2012-01-22 / 14:51:29 / me & my clothes / 0 KOMMENTARER
Just nu finns det en liten intervju med mig uppe på Look! Fina Marielle har frågat ut mig inför premiären av stylisterna imorgon! Taggad oja! Läs intervjun HÄR!

LÖRDAG

  2012-01-21 / 22:11:56 / inspiration / 4 KOMMENTARER
Jag ligger utslagen i soffan och kolla på tv. Skön lördag. Bjuder på det här för idag, lite fina bilder som jag gillar och inspirerar mig för tillfället. Kommer mer uppdatering imorgon. Har mycket att visa er. Cya.

PYJAMAS

  2012-01-21 / 11:54:15 / just fashion / 0 KOMMENTARER


Är helt besatt av den här looken. Kärlek vid första ögonkastet verkligen. Beror helt klart på byxorna, dom är så fina. Lite pyjamasbyxa över dem. Känns väldigt inspirerade av de från Celines ss/11 kollektion dessutom, men lite mer nedtonade färger. Jag vill ha. Att strosa runt i de här känns som drömmen i vår.


Jag hade en jätterolig utekväll igår, men idag är jag trött, men ska försöka få i mig lite frukost nu och sen blir det en sväng till stan med mamma. Vi hörs sen.

COOLA BLOMMOR

  2012-01-20 / 13:29:55 / just fashion / 2 KOMMENTARER
Spanade lite på h&m nyss och såg den här snygga tröjan. Älskar printet! Blommigt fast lite coolare än vanligt. Tror dock att tröjan tillhör killavdelningen, men det gör väl inget? Jag vill ha. Fanns även ett par shorts i samma print, men den här tycker jag är snäppet vassare. 150 kronor cirka. Det är den värd. Tyvärr verkar den inte komma ut i butik förrän April.

OTRENDIGT

  2012-01-20 / 08:24:23 / just fashion / 2 KOMMENTARER
Jag saknar förra våren lite grann, för då var detta citrusprint från Stella McCarney bland det finaste. Vilket det fortfarande är i mina ögon, men det är inte lika trendigt nu kanske. Men ibland behöver det inte vara så trendigt. Otrendigt kan vara mycket bättre ibland. Iallafall bra mkt roligare Tro om man kan buda några rester av den här hypen på tradera eller nått. Har för mig att Zara hade en himla fin version? Spanläge på. 

Denna dagen kommer fortsätta handla om otrendigheter på sätt och vis. Ska snart åka in till stan för en rätt kul grej. Berättar mer om det sen. Men först ska jag skynda mig att byta om, ångrade mig kring dagens kläder. Och hinner jag så bjuder jag på dagens outfit sen. Ha en bra dag.

HELP

  2012-01-19 / 20:55:07 / me & my clothes / 5 KOMMENTARER
Köpte dessa byxor strax före jul. Älskar dem. Så sinnessjukt snygga. Men problemet är att de är för små! Jag kan inte ha dem.  Det går verkligen inte. What to do? Tänker inte sälja dem. Tänker inte ge bort dem. Jag ska banne mig få på mig dem. Så jag undrar nu om ni har nått tips för att töja ut dem liiite? Typ en storlek eller så. Ska testa doppa dem lite i sköljmedel typ och dra lite i dom, vad tror ni om det? Annars är det hårdträning som gäller bara antar jag. So hit me! Alla tips mottages varmt!

MER ASIATISKT

  2012-01-19 / 17:19:09 / just fashion / 0 KOMMENTARER
Skrev ju lite om det här med att de asiatiska tidningarna är så bra förut, några inlägg ner. Och här har vi ännu ett bra exempel. Viatnamesiska Elle levererar detta. Vitt, ljust och snygg styling. Inte ett fel. Jag skulle kunna kapa det här rakt av, så snyggt!

BURGUNDY

  2012-01-18 / 15:43:22 / me & my clothes / 2 KOMMENTARER
TRÖJA - SÄCKIS. ÖRHÄNGEN - CUBUS. RING - TRADERA.

Det har blivit ordning på mig nu. Nästan iallafall. Försöker bättra mig så här har ni "Dagens outfit" för andra dagen i rad. Kommer på mig själv hela tiden med att säga att jag har "min favorit tröja" eller "favorit byxor" på mig, hela tiden, och har börja fundera på om det verkligen är så bra! Är det verkligen möjligt att alla mina kläder jag bär mina favoriter? Eller är det så att bara favoriterna kommer till användning kanske.. Troligtvis det sistnämnda. Hehe. 

Nu ska jag rusa iväg till stan. Ska träffa mamma och försöka få i mig lite mat innan det är dags att börja jobba igen. Kommer inte hem förrän sent ikväll. Hörs.

KOMPROMISS

  2012-01-18 / 15:13:16 / just fashion / 0 KOMMENTARER
TRÖJA - SVEA / VÄSKA - NYPD / JEANS - CHEAPMONDAY / SKJORTA - H&M / SKOR - VANS.
Önskeoutfit just nu. Ibland orkar man helt enkelt inte vara så snygg och piffig, man vill bara vara varm och bekväm. Omöjligt kan tyckas. Men jag ska säga er att det går, man får kompromissa lite bara. Luddig helly hansen-aktig tröja och bekväma Vans vägs upp med skjorta och snortajta jeans. Snyggt och ändå rätt bekvämt. Dör lite smått för den där tröjan med. Kan bero på att färgen och tyget är underbart och jag är svag för feta loggor just nu. Väskan då? Ja den är bara bäst för att den rymmer all skit som man alltid "måste" släpa runt på.

VOGUE CHINA / FEBURARI

  2012-01-18 / 12:19:32 / inspiration / 1 KOMMENTARER

Har mer och mer börjat gilla de asiatiska tidningarna på slutet. Det var de amerikanska och europeiska tidningarna som förr var favoriterna, men måste säga att det är asien som ligger i topp numera. Se bara på det här ovan. Klockrent enligt mig. Vem blir inte sugen på pasteller och vitt av det här? Måste säga att jag gillar det där givenchy halsbandet med. Riktigt fett. Nästan humoristiskt oversize-at, men det blir bara coolt tycker jag. Gigantiska halsband det är kanske nått att skriva upp.


Var iväg och sminkade esteterna imorse och nu är jag hemma och väntar på kvällens föreställning. Det är faktiskt mycket roligare att sminka än jag trott. Och musikalen dom satt ihop är riktigt bra, så jag tycker att alla ni som bor i Övik ska pallra er till Nolaskolan ikväll vid 19 och kolla. VÄRT! Nu ska jag fortsätta med att försöka bocka av lite saker på min "to do"-lista, som bara verkar bli längre och längre? Min brors fantastiska houselista är det som hjälper mig hålla tempo och faktiskt få saker gjort idag! LYSSNA vettja.

DAGENS OUTFIT

  2012-01-17 / 21:34:40 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER
BOMBERJACKA - GINATRICOT / TRÖJA - ACNE


Se och häpna. En dagens. Inget fancy, bara rakt på enkelhet. En typiskt Matilda outfit utan fuzz. Och med en typisk matilda-accessoar. Ett stycke mugg. Varma drycker finns oftast i min närhet när jag är hemma. Förstår inte hur man ska överleva vintern annars? Har iallafall återigen klätt mig i ett av 2011s bästa inköp - bomberjackan. Love.

Jag har haft en kanondag idag. Sminkningen gick fint, blir dock trippelt så tufft imorgon anar jag.. Men väldigt kul. Förutom att sminka så har jag hunnit spendera lite tid med en kompis, flottig middag och en himla massa skrivande. Minns inte när jag senast skrev så mkt som 1000 ord i ett. Gymnasiet? Nu ska jag preppa lite inför morgondagen och försöka komma i säng. Tidig och lång dag imorgon = dålig uppdatering. Godnatt.

MÖNSTERCHOCK

  2012-01-17 / 20:43:27 / just fashion / 1 KOMMENTARER

Det är inte bara blommigt som funkar i vår! Det ska ni ha klart för er. Dessa mönster går bra det med. Alla möjliga alltså. Men speciellt sånna där mönster som brukar synas på sjalar typ. Titta på D&G ss/12 så fattar ni. Snyggt. Såhär ser en av Topshops kollektioner ut iallafall. Mönsterchock till tusen. Men jag tycker ändå det går bra. Det kanske inte faller alla i smaken att gå klädd sådär i mönstrat topp till tå, iallafall inte mig, men det är rätt fint ändå.


SOURCE: topshop.
KOLLAGE: jag.

DAGENS FYND

  2012-01-17 / 17:14:08 / cravings / 2 KOMMENTARER
Se så tjusigt armband nelly har fått in. Det här med att bära "klo-smycken" har ju som varit populärt i flera år nu, men jag tycker ändå att det funkar fortfarande. Kanske är det den HÄR omåttligt populära bilden som får mig att fortfarande tycka om klor. Troligtvis. Jag skulle gärna låt det här pryda min arm i vår iallafall. Speciellt när det bara går lös på en femtiolapp. Dagens fynd utan tvekan.

PACKAT

  2012-01-16 / 23:18:13 / me & my clothes / 0 KOMMENTARER

Har lovat att ställa upp på att sminka esteterna här i stan på deras musik/konsert/teater/föreställnings/grej nu i veckan. Vet inte riktigt hur det gick till när tilldelades det uppdraget, men jag tackade glatt ja. Och nu är loreal-väskan från stylisterna packad och klar. Har inte riktigt fått anvädning för de 12 (!?!) foundations vi fick i väskan, men under de kommande dagarna så kanske.. Hehe. Ska bli riktigt kul iallafall och jag är rätt taggad. Ska försöka få med mig kameran nån dag dessutom så kanske ni får se lite bilder! Tror det är 5 föreställningar eller nått så lite bilder bör jag ju hinna ta.

Ska försöka somna i tid ikväll, genrepet som jag tänkt se är vid 08.45 imorgon, kommer bli svårt att komma upp  känner jag redan nu. Så godnatt.

OMBRE #2

  2012-01-16 / 20:06:38 / cravings / 5 KOMMENTARER


Som jag nämnt förut så tycker jag det är himla fint med sånna här plagg som är "doppade" i färg, även kallat ombre. Snyggt så snyggt. Har inte hunnit med nån diy än, men snart så. Denna tröja kommer från 3.1 philip lim, och kostar säkert en förmögenhet. Nån som sett nått liknande i butik någonstans?

CURRENTLY OBSESSED WITH

  2012-01-16 / 14:06:59 / just fashion / 1 KOMMENTARER
Varje dag sparar jag ner ett väldigt mycket bilder på datorn och inspirationsmappen svämmar över. Tänkte försöka bli bättre på att dela av med mig lite av det. Det mesta bilderna kommer från olika tumblrs såklart. Även fast det är flera hundra bilder och olika källor, så är det lätt att hitta små röda trådar i mitt bildsamlande, för ja det är verkligen ett samlande om man har så mkt bilder på datorn som jag och ändå inte känner att man kan radera nån. Bland alla bilder så är det dessa saker som återkommer väldigt ofta just nu: 

- Överdrivet, farligt, djupt urringade tröjor. love.
- Totalt söndertrashade jeansplagg. Vill ha vår så man inte fryser sönder.
- Plagg med fantastiska ryggar.
- Fina underkläder. Ett måste i vardagen tycker jag. Livet känns så mkt underbarare.
- Inredningsinspiration. Har bestämt mig för att börja plugga till hösten, alltså flytta, så jag överöser mig själv med inspiration till mitt kommande hem. Kommer bli fett.
- Pasteller, pasteller och ännu mera pasteller. Så fint.
- Elin Kling. En av de mest fascinerande och inspirerande personerna tycker jag. Må låta klyschigt, men jo hon är min idol och jag ser verkligen upp till henne.

DV

  2012-01-16 / 11:17:41 / inspiration / 1 KOMMENTARER

Fick hem senaste DV i brevlådan förra veckan. Fantastiskt bra tidning, och just detta nummer var riktigt bra. Mycket pasteller, fina plagg och en intervju med Elin Kling. Sagt det förr men det tål att nämnas igen, ni som inte läser Damernas Värld borde börja med det nu! Martina Bonnier är ett geni.

Nu ska jag fortsätta att äta frulle och sen försöka lära mig lite franska. Yes, jag har dragit fram alla gamla böcker, anteckningar och lexikon. Här ska pluggas.

DENIM ÖVERDOS

  2012-01-15 / 20:06:04 / just fashion / 0 KOMMENTARER



KAVAJ & BYXA - LINDEX / TRÖJA & VÄSKA - H&M / SKOR - CONVERSE / KEPS - GINATRICOT.

Den här klockrena jeansfärgade kostym hittar ni just nu hos Lindex. Så fantastiskt snygg om ni frågar mig. Snyggast är den, tycker jag, när man bär båda delarna ihop. Tyvärr så blir det en rätt stor slant om man ska investera i båda delar, men om jag kunde köpa så skulle jag matcha såhär. Med vitt och lite svart. Och lite buissness möter sport. Och kanske till och med ett brett svart eller vitt bälte med. Åh jag vill också se såhär snygg ut i vår.

TRENDSPANING / BREDA BÄLTEN

  2012-01-15 / 11:16:56 / just fashion / 0 KOMMENTARER


CELIN / CHLOÉ

Är lite smått kär i dessa två looker, breda bälten är grejen. Och hellst såhär långt ner på höfterna. Är själv rätt förvånad över att jag tycker om detta, då jag inte brukar tycka om vare sig markerade låg midja eller breda bälte, men jo det är snyggt. Skulle gärna göra som Celine och Chloé ovan och matcha det breda bältet med ett par vidare byxor. Kanske ett par loafers och en vit överdel med. Ja, hiss på breda bälten iallafall.  



LANA

  2012-01-14 / 19:09:12 / just fashion / 0 KOMMENTARER
Stjärnskottet Lana Del Ray pryder omslaget av Interview Russia. Riktigt snyggt tycker jag. Cool bild och hon är ju så sjukt vacker. Antar att ingen av er missat hennes musik heller, så bra. Längtar efter ett skivsläpp jag.
Blev inte så mkt uppdatering igår som ni kanske märkte. Var bjuden på middag av två killar och sen blev det utgång, och efterfest och hela köret. Är som ett lik idag. Men inget som lite mat inte kan fixa, och en dusch kanske . Kan efter gårdagen iallafall konstatera att det är grymt med killar som kan laga mat och att vatten är underskattat.

SPIKEY

  2012-01-13 / 10:53:19 / just fashion / 4 KOMMENTARER
Hittade precis de här godbitarna. Snygga. Ett tips till er som inte lyckades få tag i de liknande från Romwe. Kan tänka mig att det kommer att finnas på Nelly.com om en månad eller två, och kanske kosta runt 300 kronor. But im just guessing. Vad tror ni om dessa då? Kommer de sitta på varenda tjejs fötter i vår? Troligtvis, men inte mina. Ett par utan nitar skulle jag dock vilja ha. Tar förgivet att Nelly tänker leverera ett par sånna till mig.

ISABEL MARANT 2012 CAMPAIGN

  2012-01-12 / 21:33:42 / inspiration / 0 KOMMENTARER
Jag är inget stort fan av Isabel Marant som resten av modevärlden verkar vara (??), däremot så fullkomligt älskar jag Arizona Muse. Fantastiska bilder. Hon är så himla vacker den där bruden. Jag vill också spendera livet leendes i baksätet på en bil cruisandes runt i världen. Fett. Roadtrip känns väldigt sommaren 2012, måste göras!

DIY / PEPLUM

  2012-01-12 / 17:29:34 / kreativitet / 3 KOMMENTARER
Hade inga planer idag så då passade jag på att sy lite. Hade massvis med DIY idéer som jag ville testa, men bestämde mig för att ge mig på det här med peplum. Jag sydde en egen "kjol" i svart läder. Inte så komplicerad modell och det gick rätt snabbt. Det är dock lite krångligt att sy i skinnimitation, men det gick. Har lite kvar att fixa till i bak, men är rätt nöjd ändå. Funderar på att göra den lite kortare, men vi får väl se. Helt klart värt med en sån här löskjolt tills jag hittar en hel topp med peplum som jag gillar. Vad tycks?

TRENDSPANING / AXELBANDSLÖST

  2012-01-12 / 13:44:05 / just fashion / 0 KOMMENTARER
Det var ett antal år sedan det här med axelbandslöst var trendig. Men räkna med att det kommer tillbaka i år. När man fått sig en fin bränna igen så känns det ju inte så tokigt att visa upp axlarna igen i ett sån här fin topp. Matchar gör ni med ett kortare halsband eller varför inte ett kraghalsband, mycket snyggt. Denna superfina blommiga axelbandslösa toppen kommer ifrån Versace X H&M och finns nu för halva priset på H&M.com. Skynda fynda.

FEM FINA

  2012-01-11 / 21:22:34 / inspiration / 6 KOMMENTARER
Senaste veckan har jag spenderat en hel del tid framför tumblr. Jag kan fastna i flera timmar utan att ens märka det. Älskar tumblrs. Jag är nog sist med att upptäcka hur fantastiskt det är, men bättre sent än aldrig va? Så mkt fint. Se bara här. Fett bra DIY inspo är det dessutom.

HELLO

  2012-01-11 / 16:29:26 / me & my clothes / 0 KOMMENTARER
Känner mig lite överallt just nu. Därav en flashig webbcambild. Ville mest bara säga hej. Och visa er hur jag ser ut, jag som driver denna förträffliga blogg. Blek och dassig, behöver en solsemester pronto. Nu ska jag åka och hämta ut paket som jag inte vet vad det innehåller, skicka paket (förlåt amanda) och sen en sväng förbi mormor. Ja lite överallt som ni hör. Ciao.

MERA PASTELLER

  2012-01-11 / 11:18:52 / inspiration / 0 KOMMENTARER

Godmorgon. Tänkte försöka uppdatera lite mer idag. Och startar med den här fina bilden. Föll direkt för färgerna och kläderna. Grym våroutfit. Copypaste på den tack. Pasteller är ett givet kort i vår allihopa. Eller varför inte redan nu. 

Nu frulle och lite jobb med I die.
SOURCE: carolinesmode.

S.A.L.E

  2012-01-10 / 21:56:46 / cravings / 0 KOMMENTARER

Även om jag vill eller inte så måste jag erkänna att det är vinter ute. ( iallafall här uppe i äckelnorrland ) Det  är sämst. Hatar det. Vill inte frysa, vill inte ha snö och vill inte att det ska vara mörkt ute 75% av dygnet. Det är helt värdelöst. Nått som skulle kunna göra det hela mer okej vore dock om man kunde få spendera de kommande vintermånaderna i nått sånt här. Fina kläder. Lite Margiela, Wang, McQueen och grabbar skulle sitta fint som sällskap. Är sugen på att tröstshoppa. Net-a-porter har ju fetrea. Men jag är fetpank. Dålig tajming. What to do..


Dålig flöde på bloggen jag vet. Men vinterdeppen är här. Ska återgå till tumblrandet, tedrickandet och sängen nu. Hej.

BADTOFFLOR

  2012-01-09 / 21:16:31 / just fashion / 0 KOMMENTARER

Dom som vet säger ju att vi ska ha badtofflor på oss i vår, jag är tveksam. Men när man ser styling som här ovan så tror jag nästan på det. Var ju inte så hemskt ändå. Kan bli fint. Eller åtminstonde bekvämt. Återstår dock att se om det här är nått jag kommer ta på mig.

Förlåt för absolut frånvaro idag, har varit upptagen med en himla massa papper, ett besök till stan och I die.

TRENDSPANING / PEPLUM

  2012-01-08 / 21:41:44 / just fashion / 5 KOMMENTARER

CELINE / J.CREW / ACNE / DRIES VAN NOTEN / VERSACE / CUSHINE ET OCHS / VERA WANG / GIVENCHY / YSL

Det var inte bara nån enstaka utan en hel drös med designers som visade upp peplum på catwalken inför vår/sommar säsongen 2012. Här har ni ett urplock av några fina exempel. För ja det är så himla fint. Utan tvekan en av mina favorit trender på uppgång. Det är alltså det här det handlar om, kjolar, klänningar, blusar och jackor med en typ av "volangkjol". Räkna med att se en del sånt här i butikerna. för när det syns på catwalken brukar kedjorna inte vara sena att kopiera. Själv vill jag inte riktigt vänta till våren.. Funderar på att göra nån typ av diy på det här. Antingen sy en hel topp med peplum, sy fast en på en fin tröja eller göra en "lös kjol" som man liksom kan använda till olika plagg. Tänk er en sån där i svart läder. Hur fint skulle inte det vara!??  Väldigt bärbart med. Till bara en vit eller grå tshirt och jeans. Enkelt och råsnyggt. Vad tycker ni? Hiss eller diss?


KOLLAGE: av mig. BILDER: style.com

NYTT ÅR / NYA VANOR

  2012-01-08 / 19:25:42 / inspiration / 1 KOMMENTARER


Tvingade ut mig själv på en springtur idag. Årets första och förhoppningsvis inte sista. Jag är fruktansvärt otränad och har ingen kondition alls kvar sen den tiden då jag spelade fotboll och innebandy. Ska försöka ta ikapp lite. Fina träningskläder och motivation som videon ovanför ska nog göra susen.

OMBRE

  2012-01-08 / 12:36:05 / inspiration / 1 KOMMENTARER

Men hur fint? Älskar när det är färgat sådär så att  det gradvis avtar. SNYGGT. Har faktiskt lite textilfärg här hemma som inte kommit till anvädning än. Kanske dags att testa.

Tanken idag är att försöka få saker gjort. Lång lista, och jag har knappt börjat. Skönt. Härliga söndag.

SOURCE: via signebelfiore.freshnet.se

ROSA

  2012-01-07 / 21:23:24 / inspiration / 0 KOMMENTARER
Fick mega sug efter rosa då jag såg dessa bilder. Kan bero på blommorna med. Och skärmen hon har på huvudet. Eller det faktum att hon har shorts med revärer! Snyggt är det iaf.

FREDAG

  2012-01-06 / 16:42:55 / inspiration / 1 KOMMENTARER
Har nyss kommit hem från jobbet, och nu ska jag försöka hitta en outfit för kvällen. Har ingen plan tyvärr och det börjar bli ont om tid. Sotade ögon är dock ett säkert kort. Ikväll blir det iaf släktmiddag på Olles och sen får vi se vart kvällen slutar, eller om den slutar ens. Väntar jobb imorgon dock, ska försöka komma ihåg det. Vi hörs antagligen imorgon. Och ni som inte hittat mig på Instagram än, gör ett försök till. Dålig uppslutning tycker jag. anderssonmatilda. Hörs.

2012.01.06

  2012-01-06 / 11:32:17 / cravings / 1 KOMMENTARER
Vill-ha-mys-tröja från Modekungen.
Spenderade hela gårdagen ätandes framför nån typ av skärm tillsammans med min bästa vän. Degigt som fan, men rätt gött. Idag däremot blir det annat. Ska iväg och jobba några timmar nu. Hörs senare.

EVERYTHING BUT FASHION

  2012-01-04 / 21:39:11 / inspiration / 0 KOMMENTARER


Finns inget jag hatar så mkt som när tekniska saker inte funkar som dom ska. I-landsproblem som fan, men jag blir stortokig. Tror det ligger lite i släkten, min bror är snäppet värre. Har haft strömavbrott ungefär halva dagen så jag är lite less. Tänkte strejka genom att inte blogga, men går sådär.. Jag tänkte bju på det här nu iallafall, visdoms ord från en av de mest fantastiska kvinnorna jag stött på i mitt 19åriga liv. Hon fick mig att öppna ögonen lite mer iallafall och inse att den bästa inspirationen faktiskt inte bara finns i modevärlden. Allt det andra som finns i världen är faktiskt minst lika bra, om inte bättre. Så som jag försökt demonstrera här ovan. doftljus, fina färger, god mat, fint ljus, vackra platser, blommor, arkitektur, söta pojkar, bra filmer. Ja ni fattar. Finns en hel del. Ja det här kollaget blev jävligt spretigt, men enjoy.


OMG

  2012-01-04 / 13:19:12 / faces / 1 KOMMENTARER

Dagens fundering är nog varför Chloe Sevigny inte varit mörkhårig innan!! God damn, hon är så jäkla snygg på den här bilden (och resten av reportaget). Jag smällde faktiskt av lite. Chloe har väl aldrig varit sådär speciellt snygg i mina ögon. Men se här vad jag har missat. Tänk då så mycket mer jag kan ha missat!
Har haft strömavbrott på förmiddagen, lite därför jag inte hunnit uppdatera. Nu ska jag försöka laga mig nån frukost/lunch/brunch. Fick ett jättesug efter amerikanska pannkakor helt plötsligt? Hej.

FLOWER BOMB

  2012-01-03 / 22:02:58 / cravings / 2 KOMMENTARER



BYXOR & STICKAT - LINDEX. BOOTS - DINSKO. LÄPPSTIFT - MUS. KEPS - ?

Ingen har väl riktigt missat att blommigt är en stor trend till våren, och nu. Celine var väl den som fick oss att öppna ögonen för det redan i höstas och nu har kedjorna också hakat på. Skjortor, blusar, kavajer och byxor, ja mönstret verkar funka på det mesta. H&M har ett par riktigt fina blommiga byxor och nu har Lindex kommit med en variant med. Och jag tror faktiskt jag gillar Lindex variant mer, färgskalan och själva printet är snäppet finare tycker jag. Kliar lite i shoppingfingrarna för mig. Om jag hade dessa i garderoben redan nu så skulle de utan tvekan matchas såhär. Stickat, polo, boots och läppstift. Och till våren? Loafers och vit halvt transparent tshirt. Och högst troligt får kepsen sitta på då med. Såååå snyggt. Tror det blir en tur till Lindex inom kort för att prova dessa. Och de kostar 399kronor för er som undrar.


FYNDAT

  2012-01-03 / 20:41:59 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER

LINNE FRÅN BIKBOK OCH ÖRHÄNGEN FRÅN CUBUS.
Mina inköp på rean än så länge ser ut såhär. Svart linne och ett par fina örhängen. Kunde liksom inte låta bli nån av dem, dels för att de var fina, men också för att de var så billiga. Rea är ju rea. Nöjd plånbok och nöjd tjej, kan ju inte bli bättre.

VERSACE FOR H&M

  2012-01-03 / 13:48:15 / just fashion / 2 KOMMENTARER
ABBEY LEE, VERSACE FOR H&M.
Inte många dagar kvar tills nästa Versace X h&m kollektion släpps. Skymtade dom här bilderna nånstans på internet. Kampanjbilder kanske? Ser riktigt fint ut iaf. Själva kollektionen ser inte alls lika välarbetad ut som förra och lite som ett hastverk, som att de försöker rida på hype-vågen där. Men vad gör det när jag gillar den ändå. Lite mer casual och bärbar. Printet med fruktsalladen är superfint tycker jag. Och Abby Lee är snyggare än nånsin. Det här ska nog gå fint det.

REA-SHOPPING FOR DUMMIES

  2012-01-02 / 20:55:18 / just fashion / 2 KOMMENTARER


Som kvällsläsning för er så bjuder jag på ett inlägg som skulle blivit publicerat för ett tag sen. Men än är det inte försent, och sånt här har man alltid nytta av: hur man shoppar på rean.

Folk blir som tokiga så fort rea-skyltarna börjar sättas upp och det är väl förståeligt. Men man behöver inte köpa allt med röd prislapp. Okej, det är svårt att håll plånboken i styr, men det går även att göra riktigt bra köp. Tänkte försöka dela med mig av några knep. För det första så måste man ju köpa plagg som kommer till användning. Satsa på säkra kort och sånt som hålller i flera säsonger, både när det gäller kvalla och stil. Jeans, skinnpaj, väskor och skor är sånt som oftast är riktigt bra att köpa. Basplagg är ett måste att köpa, nästan en synd att komma hem utan minst en svart, vit eller grå tröja. En annan bra grej med rea är att man ofta kan hitta några av de kommande trenderna där, sånt som inte riktigt slagit igenom än och inte blivit lika populärt. Där måste man dock gambla lite, ibland kan det gå bra och ibland kan det verkligen gå fel om man försöker sig på att ligga före i trenderna. Men lita på magkänslan bara. Men mitt allra bästa tips är faktiskt att vara iskall, är du osäker på om du ska slå till på nått, dyrgrip som trendplagg, - köp ALDRIG, utan låt grejerna hänga kvar i butik tills du är säker, och finns det då kvar, ja då är det "ment to be", och har du varit snäll och riktigt förtjänar det, ja då låter hederliga karma som låtit priset sjunka till -75%. Good luck!

ACNE.RESORT.2012

  2012-01-02 / 14:46:41 / inspiration / 2 KOMMENTARER

Acne resort innehåller det här. Sliten denim. Jag gillar. Helst när det är matchad såhär, med klassiska snitt och skräddade plagg. Absolut inte en urtvättad tisha med rockigt tryck. Dödsdömt. Känner verkligen för att förstöra allt jag äger i blå denim. Snyggt.

Nyårs var himla bra. Oförglömlig kväll det där. Kan bli svårt att nånsin slå det. Känns iallafall bra med ett nytt år nu. Nystart liksom. Har inte riktigt funderat ut vad jag vill ha ut av 2012, men det kommer säkert bli bättre än 2011. Gott nytt år på er iallafall!