JU FLER DESTO BÄTTRE

  2011-08-31 / 19:14:27 / me & my clothes / 3 KOMMENTARER
RINGAR FRÅN H&M, 40 KR.

Köpte på mig ett pack ringar från H&M just för att fylla händerna såhär. Enkla och släta, men så fint tycker jag. Gillar även att bära ringen sådär lite högre upp längs fingret, som jag gör på bilden på "fulfingret".

NU ska jag iväg till den fördömda delen av stan för att hälsa på lite folk. Farligt. Ciao.

REBECCA STELLA

  2011-08-31 / 16:42:11 / just fashion / 3 KOMMENTARER
Ni har väl inte missat att fantastiska Rebecca Simonsson (Sveriges absolut snyggaste kvinna) har släptt en minikollektion för Nelly. Den innehåller 7 plagg med blanda annat en päls och några klänningar. Här på bilderna ser ni faktiskt min absoluta favorit. Paljettklänningen med djup rygg. Såå fantastisk. Spana in och köp kollektionen HÄR!

DO IT LIKE A THIEF

  2011-08-31 / 14:54:24 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER
SVART POLO FRÅN H&M, 99 KR.

Jag är lite smått besatt av polotröjor just nu. Här är mitt andra polo-köp för säsongen som införskaffades förra veckan. Tajt och svart. Måste säga att jag gillar den som tusan. Orkade inte sminka mig idag och drog bara på lite rött läppstift, men tror att denna tröja kan bli snygg med svart sotning och håret instoppat såhär.

Tog sovmorgon idag, sov 11h inatt. Jag är nog inte riktigt frisk.. Är mitt uppe i ett Entourage-maraton just nu, men ska försöka sy lite idag med, har en kanongrej på G. Blir det som jag planerat så visar jag absolut upp det på bloggen.

ZARA TRF

  2011-08-30 / 19:53:18 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Så snygg lookbook. Varje look är perfekt och precis så jag vill se ut just nu. Med stickade tröjor och grova boots kan vi nog gå barbent ett tag till.

DAGENS KAP

  2011-08-30 / 18:44:40 / cravings / 1 KOMMENTARER
TRÖJA FRÅN H&M.
Den här fina tröjan ska bli min. Utan tvekan. Har velat ha en sån här tröja med färgade ärmar jättelänge, men inte hittat nån som fallit mig i smaken, men den här är superfin ju! Och billig. Endast 80 kronor! Ni hittar den på H&M.

BABIES #2

  2011-08-30 / 09:37:02 / me & my clothes / 7 KOMMENTARER
SKOR FRÅN SCORETT, 1300 kronor.

När jag var i Umeå förra veckan fick jag med mig dessa snyggingar hem. Kunde inte låta bli. Jag är kär. Dom är helt perfekta. Kommer nog bli ett sånt där par som jag använder hela tiden. Dyra, men värda varenda krona.
Nästa sak på höstens/vinterns inköpslista är nu jacka, det svåraste..

Nu ska jag skynda mig iväg på ett möte. Hörs sen.

MONDAY

  2011-08-29 / 18:33:14 / me & my clothes / 5 KOMMENTARER
KOFTA - KAPPAHL. TSHIRT - MONKI. SHORTS - SECONDHAND. VÄSKA - MQ. BOOTS - TEN POINTS.

Tog på mig min nya tshirt idag. Ormskinnsmönstrat från Monki. Syns dock inte så bra på bilden, mönstret är mycket skarpare och lite gråare i verkligheten.. Sjukt fin är den iallfall och kommer helt klart bli en favorit i höst. 

BRODERAT

  2011-08-29 / 13:14:10 / just fashion / 0 KOMMENTARER
ELLE RUSSIA.
Satt och kikade igenom bilder från massa olika september nummer på nätet och hittade ett editorial med svenska Caroline Winberg i Elle Russia. Föll direkt för den här bilden. Caroline är sjukt snygg och kavajen hon har på sig är ju fantastiskt. Cravings på broderat för tillfället. Gärna i ett blommigt mönster.

Nu blir det en dusch och ta på mig några rena kläder. Min kompanjon kommer hit och ska göra ett försök att släpa med mig till stan. Mår illa och har ont i ryggen (njurarna?), men ska nog gå vägen. Vill inget hellre än att lämna soffan där jag legat i flera dagar nu.

MTW VMA 2011

  2011-08-29 / 09:45:04 / just fashion / 2 KOMMENTARER
Inatt var det som ni kanske vet Mtv's vma gala. Beyonce stal showen genom att meddela att hon var gravid. Men bäst klädd var helt klart Selena Gomez. Väldigt förvånande. Hon bar en svart spets klänningen från Julien Macdonal. Så snygg! Succé!

CUT IT

  2011-08-28 / 21:08:54 / cravings / 4 KOMMENTARER

Hur underbara är inte dessa skor från Minimarket. Påminner om de från Balenciaga men utan att det känns som en copycat. Måste nog säga att dessa är lite finare dessutom och mer jag. Jag gillar inte Minimarkets kläder, men skor kan de verkligen göra. Snälla kan nån vänlig själ ge mig dessa.


SOURCE: buytheway.

GREAT MINDS THINK ALIKE

  2011-08-28 / 19:19:33 / cravings / 2 KOMMENTARER


Skinndetaljer är något som är hett i höst, men är man lite mer vågad så varför inte satsa på hela ärmar i skinn. Det gör både Zara och H&M i höst. Kapporna är väldigt lika varandra, men väldigt snygga! Hade inte varit tokigt att få spendera hösten i någon av dem! Eller vad säger ni? Tror dock att bådas prislapp ligger på över tusenlappen, men är inte riktigt säker. Ett tips om ni är sugna är annars att klippa av ärmarna på en gammal skinnjacka och sy fast själva på en kappa. Kanske lite svårt om man är nybörjare men värt ett försök. Jag har själv inte hittat någon riktigt bra höst/vinterjacka så får se vad jag hittar på. Blir kanske något likande.

SNAKE

  2011-08-28 / 15:06:54 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER
Bjuder på ett litet smakprov på något nytt som flyttat in i min garderob. Mycket nöjd tjej. Tror ni kan se vad det är, men kommer med en hel bild sen nån gång.
Nu blire, gossip girl maraton.

BIKBOK FALL LOOKBOOK

  2011-08-28 / 13:41:35 / inspiration / 2 KOMMENTARER





BIKBOK FALL 2011 LOOKBOOK
Här har ni bikboks lookbook för hösten. Blev så förtjust i dessa bilder. Tror det är att de är ljuset och att de är fotade på en strand. Men sen att det är fina kläder gör ju sitt med. Ge mig den stickade blå polotröjan på 3:e bilden. Mums. Måste faktiskt tillägga att jag tycker att Bikbok har blivit mycket bättre de senaste året. Oj som dom levererar nu för tiden. Kul!

Har gått och blivit sjuk. Fan. Pencilinkur och soffhäng är vad jag kommer roa mig med de kommande dagarna. Blir nog en hel del bloggning. Kul för er.

SHOW ME YOUR WARDROBE

  2011-08-27 / 20:22:19 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER


Jag kedjebloggar (bara för din skull banan. hehe). Här får ni kvällens tredje och troligtvis sista inlägg. En fin och väldigt inspirerande video. Se och sug åt er. Sticker iväg och har en mysig tjejkväll med S. Behövligt. Finns mycket att disskutera. Hörs imorgon. Har mycket planerat åt er då. Ciao.

MADEMOISELLE

  2011-08-27 / 19:33:48 / me & my clothes / 4 KOMMENTARER




ESSIE I FÄRGEN MADEMOISELLE, 129 KR PÅ KICKS.


Har äntligen köpt mig ett nagelack från Essie. Dom har inte funnits att köpa i butik i Sverige förut, men sen några veckor tillbaka finns de exklusivt på kicks. Jag har varit och kikat på dem flera gånger men inte vetat vilken av alla fina färger jag skulle köpa. Men som alltid så körde jag safe och valde ett ljust rosa/nudefärgat lack. Och måste faktiskt säga att detta är det bästa nagellacket jag nånsin testat. Hur enkelt som hellst att applicera och sitter bra än så länge. Älskar det. Visst är det lite dyrare än vanliga lack, men utan tvekan värt det. Gillar även att dom har så fina namn på alla lacken, mitt heter tillexempel mademoisell. Känns inte som att det kommer dröja länge innan ett av Essies lack får flytta in i min samling. Troligtvis blir det ett rött nästa gång.


MADE IN SWEDEN

  2011-08-27 / 18:54:30 / cravings / 2 KOMMENTARER


TIGER / H&M / EFVA ATTLING / FILIPPA K / ACNE / MARIA NILSDOTTER / MAKE UP STORE / TRIWA / ACNE / BYREDO.

Har de senaste året börjat gilla svenskt mode mer och mer. Främst tack vare Acne, men det finns ju så mycket mer. Så idag bjuder jag på ett kollage som bara innehåller svenska märken och designers. Och se så mycket fint jag hittade. Var och kikade på den där silvriga tröjan från tiger när jag var i Umeå i torsdags, och idag när jag var i stan så sprang jag på den igen, fasen så fin den är! Hade det inte varit för priset på 1½ lax så hade den nog varit min redan. Men något som jag verkligen måste ha i höst är en skinnväst! Har letat överallt som en tok, men inte hittat någon perfekt som inte kostar hur mycket som hellst. Den där från H&M är perfekt. Tips någon?


TURTLENECK / ON A RAINY DAY

  2011-08-26 / 11:53:59 / me & my clothes / 4 KOMMENTARER

Det är grått ute och jag känner mig halvkrasslig. Spenderar därför dagen i den här mysiga tröjan som jag införskaffade igår. Stor mysig polo och perfekt grå nyans. Den här kommer jag nog troligtvis bo i resten av hösten och vintern. Den är helt underbar. Fyndade den på säckis, men den kommer ursprungligen från lindex. Nej nu ska jag fortsätta med tedrickande och tidningsläsandet, har nya Damernas Värld att lusläsa. Varför göra något krävande när man kan chilla.
/ arbetslös & sjuk.

STYLISTERNA 2

  2011-08-26 / 10:26:13 / just fashion / 3 KOMMENTARER
Det regnar ute så jag vaknade väl inte med världens gladaste humör imorse.. Men så satte jag mig framför datorn och möttes av denna nyhet! Fasen vad roligt! Jag älskade stylisterna säsong 1, så detta kommer ju knappast bli sämre. Som jag förstått så har de inte börjat spela in än så det dröjer nog några månader innan det börjar sändas, men den som väntar på nått gott! Så skoj. Programmet är både roligt att se eftersom det är underhållande, men även för att man får se hur en stylist jobbar och man kan lära sig rätt mycket med! Det här får ni inte missa! Vad tycker ni om programmet stylisterna?

SHOP TIL U DROP

  2011-08-25 / 20:41:58 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER


Blev en heldag i Umeå. Just nu sitter jag i soffan helt död. Shoppingen tog verkligen knäcken på mig. Men så lyckas vi få med oss en väldig massa saker hem.
Här ser ni en bild på vårt kaosade baksäte. Hehe. Om jag är nöjd? Kunde inte vara lyckligare. Visar upp imorgon vad jag köpte. Orkar. Inte. Röra. Mig. Hej.

LATE

  2011-08-25 / 08:57:21 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER

Har bråttom som tusan. Jag är sen. Som vanligt. Men nu drar jag till umeå med den bästa. Lönen finns på kontot och humöret är på topp (därför bjuder jag på en sugig cambild..). Uppdaterar när jag kommer hem. Ciao.

CAUSE I'VE BEEN HERE BEFORE

  2011-08-24 / 21:30:24 / just fashion / 3 KOMMENTARER
COMING STEP FALL 2011 CAMPAIGN.
Bjuder återigen på lite ormskinnsmönstrat. Här på min #1 favoritmodell Arizona Muse (helvette va snygg hon är!!!!). Funderar på att komma hem ifrån Umeå imorgon med något ormskinnsmönstrat..

STALKER

  2011-08-24 / 16:39:24 / cravings / 3 KOMMENTARER
Kikade in på Scoretts nyöppnade webbshop häromdagen och förälskade mig i dessa snygga skor! Använde dem i ett kollage häromdagen och sen dess har jag sett dem överallt! De förföljer mig! Tror det är ödet som försöker säga att de borde bli mina.. Ska nog till Umeå imorgon och om de finns i butik där är det farligt läge. Väldigt dyra, men väldigt fina. Jag vill ha! Var inne på att köpa Grace-skorna som "säsongens dyra skor", men vill inte ha den där resåren i sidan så. Men dessa från scorett är perfekta! De skulle bli ett grymt par att växla med DessaVad tror ni? Ett bra eller dåligt köp?

FOKUS PÅ KRAGAR

  2011-08-24 / 13:59:09 / just fashion / 2 KOMMENTARER
MIU MIU / GIVENCHY / LOUIS VUITTON

I höst är det ingen tvekan om att kragar är en av de hetaste detaljerna i en outfit. Enkla svarta och vita i olika former att låta sticka fram är så himla fint. Vanliga svarta och vita funkar hur bra som hellst. Men själv hoppas jag på lite roligare typer till exempel lackiga, silvriga, nitade, med pärlor eller med såna där små metallhörn. En riktigt fin detalj som kan lyfta en enkel outfit riktigt mycket. Just nu håller jag och min kompanjon på I DIE på att fixa lite löskragar som snart kommer ut till försäljning. Vi har många idéer ska ni veta. Håll utkik HÄR!

VOGUEPEDIA

  2011-08-23 / 19:53:46 / just fashion / 2 KOMMENTARER


Tidningen Vogue har startat en hemsida där de samlat allt som finns att veta om olika mode! Det är en typ av uppslagsverk på nätet där du kan söka på allt möjligt om designers, märken, modeller och mera. Har själv kollat runt lite och jag måste säga att den är kanon. Har faktiskt saknat en sida där man kan läsa mer om sånt som man undrar kring mode. Detta kommer helt klart bli en av mina favoritsidor! HÄR har ni länken till hemsidan! Enjoy!

YOU HAD ME AT HELLO

  2011-08-23 / 18:50:50 / me & my clothes / 1 KOMMENTARER
SJAL - BIKBOK. SHORTS - SECONDHAND. SKOR - DINSKO?. VÄSKA - MQ.
Spenderade större delen av dagen i byxor i tron om att det var höst, men insåg inte förrän det var försent att det var sommarväder utomhus.. Synd. Hade inte varit tokigt att fått lite färg. Sjalen som jag har på mig är faktikt ett reaköp från nu i sommar som jag inte visat upp. Redan när jag köpte den tyckte jag att den var sådär fulsnygg och det tycker jag väl än, men till svartvitt och monokrom outfit så tycker jag att den blir lite cool och inte sådär tantig som mönstret egentligen gör den.

WHAT'S UP

  2011-08-23 / 15:44:18 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
Alltså den där väskan!? Döda mä! Jävla Givenchy och Riccardo Tisci...
SOURCE: streetfsn.

FALL KEY PIECES: THE BLUE SHIRT

  2011-08-22 / 16:02:15 / just fashion / 4 KOMMENTARER

H&M/NELLY/STYLEBYTYRA/ESSIE/SCORETT/TOPSHOP


Tänkte fortsätta på temat med höstens nyckelplagg, och här har ni den blåa skjortan, som jag utan tvekan tror kommer bäras av många, troligtvis även mig själv. Stickat, läder och stövletter är basen och så lite sotade ögon och heta accesoarer till. Enkelt som alltid när det gäller mig men snyggt som attan. Och för er som tvekar så funkar skinnbrallorna även denna höst. Kör ba!

BABIES

  2011-08-21 / 19:55:07 / me & my clothes / 5 KOMMENTARER
Idag passade jag på och plockade fram några skor som legat undanstoppade hela sommaren. Och då insåg jag att jag saknat dessa skor så otroligt mycket. Sjukt att man kan känna sån glädje och kärlek till ett par skor. Jag köpte dem i vintras och visst var de rätt dyra, men verkligen värda varenda krona. Jag har hellre ett par perfekta skor än flera som är halvbra. Räkna med att dessa kommer vara mina följeslagare hela hösten och vintern.

PYTON

  2011-08-21 / 10:45:35 / just fashion / 3 KOMMENTARER


ELLE DANMARK SEPTEMBER
På omslaget av Danska Elles septembernummer så syns Whyred, lite ballt. Rätt snygg är klänningen dessutom. Jag gillar verkligen pytontrenden. Ända sedan i våras har jag varit på jakt efter en ormskinnsmönstrad skjorta, men det verkar vara omöjligt att hitta i butik. Åter till omslaget, jag tycker det är grymt. Gillar att dom valt att ha en gul bakgrund, vilket är väldigt ovanligt, och att layouten är så clean med lite text. Bra. Mycket bra.

TIGER

  2011-08-20 / 20:01:12 / inspiration / 2 KOMMENTARER



Jag kan inte sluta kolla på bilderna från Tigers visning förra veckan. Både kläderna och stylingen är ju helt kanon. Speciellt dessa två looker tycker jag är riktigt bra. Såhär skulle jag gärna gå klädd! Synd bara att shortsvädret är över, typ.

Har varit halvsegt med uppdatering här på bloggen på slutet. Vet inte varför riktigt. Har typ för mycket att blogga om och för mycket inspiration så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Plus att jag inte riktigt haft tid och ork. Blev utgång igen igår, jägermattan är tydligen back in business, blev badning på natten med så idag känner jag mig lite förkyld.. Tar igen mig med en hederlig hemmakväll med onyttigheter och mys ikväll.

SOURCE: afterdrk.

OVÄNTAT

  2011-08-19 / 16:22:08 / just fashion / 9 KOMMENTARER


Monki levererar många fina skor denna höst.
Det hade jag inte väntat mig. Här är mina tre favoriter. Snygga och till ett bra pris!

STICKAT / SATIN / CHIFFONG

  2011-08-19 / 12:55:57 / me & my clothes / 3 KOMMENTARER
I brist på annat att blogga om så tänkte jag ge er ett litet smakprov på det jag shoppade för några dagar sedan. Materialmix. Har ännu inte bestämt mig för vad som får stanna och inte. Velar som aldrig förr. Men skjortan är helt klart något av det som får stanna. Behövde verkligen en vit perfekt skjorta. Har några dagar till på mig att bestämma mig angående de andra två så vi får se.

DÖDA MÄ

  2011-08-18 / 08:53:01 / just fashion / 7 KOMMENTARER
Så snygg tjej. Dör lite. Fast så dör jag lite på hennes skinnväst med. Och på att jag är sjukt seg efter gårdagens festligheter och har ett möte i stan om 40 min och jag ligger fortfarande i sängen. Döda mä. Hörs.
SINNES! / annbanan
SOURCE: imfancy

PRETTY PROENZA

  2011-08-17 / 21:54:46 / me & my clothes / 6 KOMMENTARER
Det här är vad jag och min kompanjon lyckas åstadkomma idag. Proenza look-a-likes. Lite pillrigt vare allt, men helt klart värt tiden och tålamodet. De finns att köpa HÄR för 150 kronor styck. Är lite sugen på att sno med ett ut på krogen idag.. För ja det blir såklart utgång. Sitter här med två fina brudar och gör oss redo. RedbullJ oja. PeppPepp. Ska försöka få ihop en kvällens till här på bloggen med..

BACK TO FALL

  2011-08-17 / 19:01:12 / inspiration / 0 KOMMENTARER
Nej är tillbaka till höst igen ett tag innan modeveckorna i ny, london, milano och paris drar igång igen. För det är ju trots allt höst snart. Här är Filippa K's fantastiska höst/vinter kollektionen 2011.

THE OVERSIZED COAT

  2011-08-17 / 11:31:09 / Allmänt / 9 KOMMENTARER

Den höst och vinterjacka som jag ska satsa på iår är en sån här: en kappa/rock som är lite oversize. Passar till allt och är så snygg. Även fast det bara är Augusti så har jag lite smått börjat leta efter den perfekta, än så länge tyvärr utan resultat.. Dessa från Zara såg väldigt fina ut faktiskt, frågan är bara hur tjocka de är. Eftersom det oftast blir otroligt kallt här i Norrland så fort vi passerat oktober månad så måste jackan förutom att se perfekt ut även vara väldigt varm. Mission impossible? Återstår att se. Nån som har några tips?


SOURCE: zara.se

TASSELS

  2011-08-16 / 21:04:24 / me & my clothes / 4 KOMMENTARER
Örhängen från Indiska.
Spenderade alldeles för många timmar i stan idag, och det blev en hel del spenderande av pengar. Lite för mycket egentligen kanske med tanke på att jag inte har något jobb. Får se hur om något får åka tillbaka till affären eller om allt får stanna. Köpte iallafall med mig dessa örhängen hem som utan tvekan får stanna. Tassels, silverkedjor och i finaste petroliumfärgen, många rätt där! Tror de kommer vara fina till uppsatt hår och en annars väldigt enkel och svartvit outfit.

H&M WINTER

  2011-08-16 / 11:36:27 / just fashion / 8 KOMMENTARER
H&M WINTER.
Såhär ser tydligen vintern ut hos h&m. Väldigt ljust och färgglatt. Dykardräktströjorna är så fina.Men bäst är nog materialmixen på första bilden! STICKAT & LACK! Helt sinnes! Så vill jag gå klädd i höst!

GISELE

  2011-08-15 / 23:08:21 / faces / 1 KOMMENTARER

I-D PRE-FALL 2011 COVER, GISELE BUNDCHEN. 

NIKKI

  2011-08-15 / 18:07:11 / cravings / 4 KOMMENTARER



Förra veckan prövade jag den här jackan på ginatricot. (ursäkta den otroligt suddiga bilden..) Har varit sjukt sugen på en bomberjacka hela sommaren, men känns som att denna som är lite mer som en blandning mellan en bomberjacka och en baseballtröja kommer komma mer till anvädning. Att den dessutom är helsvart gör ju inte saken sämre. Behöver jag säga att jag är köpsugen? Yes den ska bli min, om den finns kvar i min storlek. Blir kanske en sväng till stan imorgon redan. Den finns på ginatricot för 300 kronor om jag inte minns fel.


KEY PIECES: THE WHITE POLO

  2011-08-15 / 12:45:05 / just fashion / 7 KOMMENTARER
H&M/MODEKUNGEN/DINSKO/H&M/BIANCO
Polotröja är ett sånt där plagg som jag alltid haft lite svårt för. Det känns både osmickrande och instängt. Men i höst tänker jag försöka ändra på mig. En vit polo vore väldigt fint att ha tycker jag, och fick jag välja så skulle jag bära den såhär. Med svart, silver och lack. Enkelt helt enkelt. Lite pojkigt men med ett par klackar att bryta av med så blir det perfekt. Ge mig den här outfiten tack! Vad tycker ni om polo? Nått ni kommer köra på i höst?

INSPO

  2011-08-15 / 10:31:02 / inspiration / 1 KOMMENTARER

Radarparet Klingen och Collan. Alltid perfekt klädda och alltid snygga! Jag tar gärna på mig bådas outfit. Älskar modeveckan här i Sverige för att det är så avslappnat och vardagligt, men att alla ändå lyckas se så bra ut ch inspirerar till max. Här har ni två av av sveriges absolut största stilikoner. Elins Altewai.Saome brallor är ju bara för fina.


SOURCE: stureplan.

HERO

  2011-08-14 / 23:44:12 / cravings / 1 KOMMENTARER

Hatar Acne för att det gör för snygga skor och har för höga priser. Här har ni modellen Hero. Den där sulan är bra.

La bloggen på hyllan i helgen, i fredags blev det fet utgång och adjö till de som ska iväg och plugga söderut och igår och idag har jag hängt hos pojkvännen. Imorgon är det dock ny vecka och nya tag, hörde rykten om att det blir I DIE. Dags att ta tag i det igen antar jag. Har så sjukt mycket bra idéer. Kommer bli fett! Nu: skönhetssömn. Hej

STHLM FASHIONWEEK / part two

  2011-08-13 / 12:54:21 / just fashion / 4 KOMMENTARER
STYLEIN:
För mig ser stylein's kollektioner nästan likadana ut år efter år. Men samtidigt blir det ändå snäppet vassare hela tiden. Stylein kör alltid på gråsvartavita färger och några "färgrikare" nyanser, som i år puderrosa och ljustduvblått. Kollektioner osar elegans men det känns ändå väldigt avslappnad. Även fast det kan bli lite tråkigt att se varje sak varje säsong så kan jag inte låta bli att älska det stylein gör.
CARIN WESTER:
Kollektionen i helhet tycker jag är riktigt bra, men det finns vissa guldkorn och så finns det några grejer som drar ner betyget en del. Själva stilen och looken för kollektionen känns lite spretig, ibland är det väldigt safari-aktigt medans nästa look istället är mer city-chict. Känns lite hopkastat, ofast blev det bara konstigt men när det funkade så gjorde det det med bravur. Kollektionen går till största delen i färgen blå, som jag tror blir ss/12's hetaste färg, fint. Även Carin hade placerat kepsar på några av modellernas huvud (syntes även hos Rodebjer). Det som dock gjorde så att kollektionen verkligen blev lyckad tycker jag är printet på bild #2. Åh så bra det är!
FILIPPA K:
Tack vare Filippa K's fantastiska fw/11 kollektion har jag verkligen fått upp ögonen för märket, och jag är glad för det. För den här kollektionen är inget man villl gå miste om. Stilen är väldig elegant men mer åt det sportiga hållet. Återigen är blått en färg som syns mycket i kollektionen, men här i kombination med mocka. Stylingen hos Filippa K var förövrigt väldigt bra
NHU DUONG:
Inte en speciellt stor kollektion, men istället levererar Nhu Duong på varje utgång. Varje. Denna kollektion var hennes första under eget namn som visades på modeveckan och visst var förväntningarna höga, men hon lyckades ändå leva upp tiill dem, och mer därtill. Stilen och plaggen känns nya och inget vi riktigt sett förut, Så himla skoj att det kommit en till designer till den svenska modeeliten, ska bli rintressant att få se vad hon har att erbjuda, för att även om det här var fantstiskt så tror jag hon kan bättre. Läste häromdagen att Nhu har designat massa plagg för Klingens Nowhere. Spännande. Det som var roligt med denna visning var även att två av modellerna är Öviksbrudar. Så skoj.
DAGMAR:
Det Dagmar skickade ut på catwalken under modeveckan tycker jag var sådär, inget som riktigt tilltalade mig, förutom de stickade tröjorna. Dagmar kan verkligen det här med stickat, och ska jag vara ärlig så borde de nästan hålla sig till det. Men förutom kläder så visade Dagmar även upp skor och smycken, som var väldigt fina. Själv förälskade jag mig i halsbanden.
TIGER:
Tigers ss/12 kollektion var nog den som jag blev mest possitivt överraskad av! Hade som inga riktiga förväntningar på dem, men oj vad deras kollektion var bra. Själva stilen som dom lyckats få fram är precis så jag själv vill vara klädd. Stylingen var grym! Looken är lite sportig men ändå avskalat minimalistiskt, lite svenskt sådär med grått svart och vitt. Men tiger körde ändå på några wildcards, printen i rosa och lila och plagg med vita paljetter. Själv tycker jag båda var helt suveräna. En look som jag definitivt vill kapa rakt av är den på bild #1. Den är helt perfekt! Älskar svensktmode när dom levererar såhär.
ALTEWAI.SAOME. 
Ännu en rookie som visade upp sin näst första kollektion nu under veckan. Och jag måste nog hålla med alla andra om att det var den bästa under hela veckan. De två brudarna som står för designen är unga och nyutbildade, men levererar som om dom har hållit på med detta under flera år. Stilen är minimalistisk och lite åt det sportiga hållet. Jag tycker det osar Italien om stilen, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att det är där brudarna studerat mode. Jag älskar att dom gör nått nytt och inte alls designar som alla de andra svenska märkena. Ingen tvekan om att det är Altewai.Saome som tillsammans med Nhu Duong som kommer regera den svenska modeindustrin i framtiden. Veckans bästa och starkaste visning är helt rätt beskrivning av deras kollektion som innehöll mängder med fantastiska och välgjorda plagg.

FAKE

  2011-08-11 / 17:26:05 / me & my clothes / 8 KOMMENTARER
Härom dagen så köpte jag den här väskan. Och den är fejk som bara den. Egentligen är jag helt emot sånna här kopior av väskor och accesoarer, men ändå så valde jag att köpa den. Den är så sjukt fin! Fast jag vet inte riktigt om jag kommer vilja använda den eftersom det känns så fel med kopior, men annars kommer den funka fint som inredningsdetalj. Vi får se helt enkelt.

BACKSTAGE

  2011-08-11 / 12:21:27 / inspiration / 2 KOMMENTARER
Bästa backstagebilderna från modeveckan hittar ni hos Rodeo, men här har ni lite av allt fint.

FEZT

  2011-08-10 / 21:55:00 / me & my clothes / 2 KOMMENTARER

Onsdags utgång. Och en dagens. Jag och bff pimplar vin och njuter av sommarens sista dagar. Vad vi har på oss? Säckis och nelly så klart! Skål hörs imorgon.

BLACK + METALL

  2011-08-10 / 17:34:44 / just fashion / 2 KOMMENTARER
Fina accesoarer hos Ginatricot. Svart med silvriga detaljer är temat här. Keep it simple. Enklast är faktiskt alltid snyggast.

STHLM FASHIONWEEK / part one

  2011-08-10 / 15:53:02 / just fashion / 2 KOMMENTARER
IDA SJÖSTEDT:
Älskar allt Ida gör! Hon är bäst. Det är som magi med henne, jag blir trollbunden och kan kolla igenom hennes kollektioner hur många gånger som hellst! och likandant är det med denna kollektion. Hon är utan tvekan drottningen av spets, det finns i de flesta av hennes kollektioner och hon är grym på det. Fick lite Chanel-vibbar av de spetsplaggen med lite guldbrodyr! Älskar även printsen hon gjort denna säsong, fulsnygga. Hos Ida syntes även Ppjamas looken med plagg i satin/siden. Ida är utan tvekan den kollektion jag tyckt bäst om hittils under SFW. Även fast jag hade höga förväntningar så imponerade hon på mig! Dessutom var sminkningen asfin


RODEBJER:
Jag är iofs ett stort fan av randig, men det här känns ganska tråkigt. Tillskillnad från många andra tycker jag inte att Rodebjer levererade så mycket. Om jag ska vara ärlig känns färgshock ganska passé, visserligen är det här en ss/12 kollektion, men jag tror inte att såhär starka och många färger i en look kommer hålla lika starkt som det gjort föregående säsong. Rätt i tiden just nu, men inte om ett halvår alltså. En sak som Rodebjer dock får plus för är kepsarna, fula fast rätt coola. Jag bär gärna keps. 


WHYRED:
Wow, deras skor är helt underbar. VILL HA! Även deras ytterplagg och jackor imponerade stort på mig. Riktigt bra! Ett material som synts mycket hos många märken är siden, kanske dags att dra på sig detta glansiga osmickrande tyg igen.


FIFTH AVENUE SHORE REPAIR:
Väldigt knepig och svår kollektion tycker jag, lite avangardisk liksom, svårburet. Men stylingen kanske gjorde sitt till det med. Jag gillar iaf att dom gjort en uppdaterad version av det trendiga chokerhalsbandet. Deras träversion är inte speciellt snygg och jag skulle aldrig bära det, men gillar ändå idén liksom. Hos FASR syntes väldigt mycket metallic och silver vilket känns helt rätt just nu, men kanske inte lika mycket i vår, vi får se. Skorna såg förresten mycket snygga ut.



THE LOCAL FIRM:
Fanns mycket jag gillade hos TLF, polon, de spetsiga skorna, skipantsen, de råa kanterna, och shortsen med lite längre ben. Kändes som att de var rätt mycket nytt och inte bara sånt vi sett förr. Stort plus för stylingen med, jag har inte vågat mig på det här med "kjol över byxa" än, men snyggt som tusan är det!


MINIMARKET:
funderade ett tag på att bojkotta minimarket från min uppdatering kring SFW, men sen kände jag att jag var tvungen att ha med dem ändå på grund av de där leopardmönstrade skorna. Och för att jag gillar stylingen med en kortärmad tröja över skjortan. Men annars tycker jag allt var gräsligt fult. Stor besvikelse.

GREAT START

  2011-08-10 / 09:39:22 / just fashion / 1 KOMMENTARER
Startar dagen såhär fint, bacon&ägg kaffe och kollar igenom veckans visningar på datorn. Även fast den svenska modeveckan inte är så nytänkande när det gäller trender och sånt, så finns det ändå en del saker att notera från visningarna. Detaljer, färger och skärningar som jag gillar skrivs upp i min lilla svarta bok tills det är dags för vår igen. Väldigt bra att ha! Kommer högst troligt komma ett inlägg senare med bilder från visningarna. Men nu ska jag hugga in på frullen. Hej.

BREAK

  2011-08-08 / 10:45:14 / inspiration / 5 KOMMENTARER


Blått är fint!

Tar en liten kort paus, idag åker jag ut till stugan. Välbehövligt och mysigt. Hinner nog tyvärr inte fixa några förprogramerade inlägg.. Så vi hörs imorgon nån gång, ha det bäst!


SOURC: emsedge @ elle


CLASSIC

  2011-08-07 / 20:50:56 / inspiration / 4 KOMMENTARER



Såhär ser höstens kampanjbilder ut för Zaras yngre avdelning trf. Klassiskt. Och med lite brittiska influenser skulle jag säga. Trenchcoaten, rocken och kabelstickad tröja. Klassiskt brukar ju vara förknipat med tråkigt, men i det här fallet tycker jag inte det. Jag tycker faktiskt det var riktigt fint. Haff på den där gröna tröjan.


SOURCE: zara.com/trf


MINERALER

  2011-08-07 / 17:28:36 / me & my clothes / 5 KOMMENTARER





Jag är verkligen inte så kunnig när det kommer till det här med make up och min sminksamling är inte så stor. När jag sminkar mig så är det inte så mycket och jag kör på neutralt både när det gäller färger och mängd. Amatör är nog rätt ord, och jag föredrar att lägga krut på kläder och skor framför att sminka mig mycket. Brukar sällan skriva om smink, men kände ändå för att dela med mig av detta tips; Bareminerals mineralsmink. Jag har kört med deras foundation i flera år och vi trivs så himla bra ihop. Kommer aldrig byta till någon annan. Älskar den. Smälter perfekt in i huden och är så otroligt lätt att applicera. Färgen bli jämn och huden liksom lyser. Perfekt resultat. 5 av 5 helt enkelt. De senaste månaderna har jag införskaffat mig två till produkter från Id, ett puder och en brynskugga, och jag måste säga att jag är minst lika nöjd med dessa två. Man kan helt enkelt inte bli besviken på bareminerals. Deras produkter ligger på några hundralappar i butiker som kicks, tror foundationen kostar över 400 kronor.. Men ska ni köpa bareminerals produkter så gör det på nätet! Typ HÄR. Blir bra mycket billigare. Visst är dom ändå rätt dyr, men jag lovar att det är värt pengarna.


@ CPH FASHIONWEEK

  2011-08-07 / 10:23:04 / inspiration / 4 KOMMENTARER


Jag är inte, och kommer aldrig bli något fan av Copenhagen fashionweek. Tyvärr. Jag föredrar Stockholms och de vanliga NY/london/milano/Paris. Men modevecka i köpenhamn betyder även snygga och stiliga människor vilket gör att vi blir överösta med inspirerande streetstyle bilder. Fest. Här är några av mina favoriter. Men det finns otroligt mycket snyggt att titta på hos stockholmstreetstyle. Perfekt söndagsgöra. För er iaf. Själv drar jag och jobbar några timmar. Enjoy.


SOURCE: sthlmstreetstyle.

KEY PIECES: THE BLOCK SWEATER

  2011-08-06 / 17:08:39 / cravings / 8 KOMMENTARER



Till skillnad från resten av modevärlden har jag aldrig varit nått stort fan av Isabel Marant. Men måste erkänna att den här tröjan är rätt kick-ass. Fast kanske mest för att den är svart och grå och blockmönstrad vilket ligger mig varmt om hjärtat just nu. En stickad blockmönstrad tröja vore fint att äga i höst. Känns som ett ganska fett nyckelplagg. Nån som vet vart man hittar budgetvarianten? Zara?

UPDATE: yes, det är hos Zara vi hittar den! inte riktigt lika snygg dock..


PÅ PAPPER

  2011-08-06 / 16:08:43 / inspiration / 1 KOMMENTARER



Lite snygga skisser signerade Acne. Antar att det är ss/12 kollektionen som de visar. Looking good. Lite spretigt, kan inte riktigt se nån röd tråd i lookerna på översta bilden, men Acne lyckas ju som alltid få ihop det med bravur så jag är inte orolig. Och superfina skor så klart.


Börjar känna mig lite hängig. Typiskt mig att gå och bli sjuk nu när jag snart blir ledig. Har jobbat idag och kände mig lite halvfebrig, tur jag hade en kort dag.. Nu sitter jag här med en stor kanna te och tänkte att det + lite bloggläsning skulle kunna göra susen. Får se.


SOURCE: emma elwin @ elle.se

PÅ SPANING

  2011-08-05 / 09:52:00 / just fashion / 10 KOMMENTARER


Spenderade några timmar i stan igår. Hann se mycket fint. Bland annat detta ovan. Hade tänkt spana in den silvriga tröjan på ginatricot, men sprang på denna inne på h&m. Sugen? Oja. Får se om och vilken det blir.. Sen så var jag även på Kappahl och skulle köpa den fina ringen. Men när jag kom dit så upptäckte jag att ringen inte bara fanns i en utan tre färger. Beslutsångest. Men en av dem fick följa med hem tillslut. Gissa vilken jag köpte? Hehe.

Nu är det förresten slut på suddiga bilder. Min kamera kom hem igen igår! ÄNTLIGEN.

PETROLIUM

  2011-08-04 / 18:18:58 / just fashion / 7 KOMMENTARER



Dags för kulörbyte på kläderna snart. Förutom den självklara burgundy/plommon/vinröda-färgen så tror jag på denna här färgen: Petrolium. Fett fin. H&M visar vägen med den här tröjan. Bra jobbat.


TORSDAG

  2011-08-04 / 10:48:54 / cravings / 5 KOMMENTARER
FINA VÄSKOR FRÅN GINATRICOT. I BUTIK SNART..

Jag har första lediga dagen idag på hur länge som hellst. Känns riktigt bra. Men har rätt mycket att göra idag ändå. Lång lista som ska prickas av. Men det gör inget för solen skiner och humöret är på topp! Första stoppet är staden. Ciao. 

Tack till blogg.se för att ni lät mig synas på förstasidan igen. Ni är guld!


SOURCE: ginatricot/stylediary.

FLOWER / PAISLEY

  2011-08-03 / 23:37:36 / me & my clothes / 3 KOMMENTARER

Jag stillade mitt växande shoppingsug lite idag. Simone och jag åkta på loppis efter att vi slutat jobbet. Ösregn och åska stoppades oss inte. Blev nog lite för mycket inhandlad egentligen. Heh. Lyckades iallfall få med detta hem. Vid första anblicken är det rätt gräsligt. Men det är en klänning med ett rätt speciellt mönster. Passformen måste fixas, men den har definitivt potential. Med converse eller boots och skinnpajen skulle denna kunna bli en sensommar favorit. Visar en hel bild när jag lyckas rädda det här tygstycket från fashiondisaster. Puss.

OVERKILL

  2011-08-03 / 21:40:44 / faces / 4 KOMMENTARER

BEYONCE FÖR HARPER'S BAZAAR UK SEPTEMBER 2011.
Dryg tjej. Sjunger som en gud och är typ världens vackraste/finaste/snyggaste och sexigaste kvinna.
Hon är bara lite för mycket.

PRE FALL

  2011-08-03 / 09:36:01 / just fashion / 33 KOMMENTARER


Här får ni en liten sneak peek på hur min höst ser ut. Ser ganska bra ut va?

Nu ska jag iväg och jobba. Sista "riktiga" jobbdagen idag. Och en kort sådan. Funderar på att fira det ikväll. Är ju ändå onsdag.. Vi får se. Nu jobb. Puss 

WAKE UP

  2011-08-02 / 22:26:46 / just fashion / 5 KOMMENTARER

Kappahl chockar alltid mig. Varje gång (när det väl inträffar..) jag hittar dom där perfekta smyckena eller riktigt fina plaggen hos dem blir jag alltid lika förvånad. Kanske dags för mig att vakna upp och inse att Kappahl inte är en sån tantig och ful kedja ändå. Ska nog ge den butiken en chans när jag är i stan nästa gång. Jag tänker åtminstonde få med min nån av dessa, eller båda, ut ur butiken.

SOURCE: kappahl

CLICHÉ

  2011-08-02 / 21:46:49 / inspiration / 4 KOMMENTARER

Vet att jag säger det allt för ofta. Börjar nästan bli en klyscha, men oj så bra Elin klär sig. Jämt. Hon lyckades så otroligt snygg ut. Man vill alltid sno hennes outfits rakt av. Speciellt den här skulle jag vilja vara ägare till. Love it. Många säger att man inte ska ha nån stilförebild, men hon är utan tvekan min.
Btw, bara jag som får givenchy-vibbar av den där jackan? Ska tydligen komma från Indiska.. Ska spana in den i butik tror jag.


SOURCE: stylebykling.

TALKING ABOUT GRR

  2011-08-02 / 19:55:17 / me & my clothes / 0 KOMMENTARER

Jag har en tiger men skulle typ kunna göra vad som hellst för en panter. Nån som vill byta?

Har jobbat hela dagen. Helt slut. Nu blir det fötterna på soffbordet, pizza och tv-tittande. Hörs när jag återhämtat mig lite. Later.

PRINT

  2011-08-02 / 09:28:27 / cravings / 2 KOMMENTARER

Jag älskar det här möntstret. Så fint.

SOURCE: sally kite / catwalking.com

KAOS

  2011-08-02 / 01:28:00 / Allmänt / 3 KOMMENTARER
ops. kunde inte sova så jag bestämde mig för att göra nått åt den gamla designen på bloggen. och nu är det kaos. är påväg mot nått bättre iaf. ganska clean och tråkig. precis som jag vill ha det. tar hand om resten imorgon.
är menyn längst ner på sidan för er förresten?

ROSA

  2011-08-01 / 20:59:29 / me & my clothes / 2 KOMMENTARER
Gårdagens inköp ser ni här ovan. Till största delen rosa. Tjusigt. Jag och bff tog bilen och åkte runt på några loppisar. Hittade inte så många som vi hoppats på, men skoj hade vi. Och fynd gjorde vi. Hittade en perfekt tavla, en glasburk att samla fint skräp i aka smycken och ett par rosa byxor som jag klippte av, och som jag ska fixa lite så de blir mer såhär. Loppisar är rätt bra ändå.

SUSIE

  2011-08-01 / 18:14:00 / Allmänt / 2 KOMMENTARER
Stickade vardagströjor från ginatricot. 199 kronor. Som hittat. Ganska perfekt i höst och resten av året. Basic-garderoben skriker efter en sån här.

CONSCIOUS COLLECTION / FALL 2011

  2011-08-01 / 09:21:50 / Allmänt / 7 KOMMENTARER



Kollektion som h&m släppte i våras med namn Conscious Collection blev otroligt populär. Det speciella med kollektion var att den var lite mer miljövänlig och material var ekologiska och gjorda av återvunna material. Nu släpper H&M en till CC kollektion, men denna gång ser den lite annorlunda ut. Lite mörkare färger och lite damigare och inte lika flickig som vårkollektionen. Av det lilla jag har sett tycker jag att det ser rätt okej ut, men personligen tror jag inte alls att denna kollektion kommer sälja lika bra. Men vem vet. Ska bli spännande att se resten av kollektionen iallafall. Vet tyvärr inte när kollektionen kommer släppas (nån som har koll?, men nån gång i september/oktober antar jag. Vad tror ni om denna kollektion?


UPDATE: kollektionen kommer troligtvis bara säljas online i Sverige och släpps i mitten av/slutet av september. Tack bästa Amanda för informationen :)

 

SOURCE: stylemelike.blogspot.com